Skip to main content

Samenvatting

Je pensioen. Je bent er aan het begin van je carrière wellicht niet actief mee bezig. Maar door het meteen goed te regelen weet je beter hoe jouw financiële toekomst eruitziet, en hoe je die fit en gezond houdt. Werk je via ons, dan regel wij een goed, persoonlijk pensioen. Bij BeFrank, waar je als Evoker zelf achter het stuur zit. Dit is hoe.

Jouw BeFrank x Evoke pensioen

Waar de meeste detacheringsbureaus zijn aangesloten bij het collectief pensioenfonds van de detacheringsbranche heeft Evoke voor een andere weg gekozen. Onze vorm van pensioen is het tegenovergestelde van een collectief pensioen, met wat ze een Premie Pensioen Instelling (PPI) noemen. Een heel persoonlijke benadering van je pensioen opbouwen.

Alle medewerkers van Evoke zijn met hun pensioenregeling ondergebracht bij BeFrank. BeFrank is de eerste PPI van Nederland, waarmee we dus ver voorop lopen en echt ons Centers You motto naleven. Samen met medewerkers van Bol.com bijvoorbeeld en Booking.com. BeFrank regelt een prettig pensioen voor je, met z’n eigen voordelen:

  1. Altijd heldere taal en duidelijke communicatie.
  2. Eenvoudig inzicht in je pensioen via de BeFrank App.
  3. Jij kiest hoeveel risico je wil nemen met je pensioenbeleggingen.
  4. Beleggingen in een betere wereld,
  5. Je kunt altijd extra inleggen, en dus sparen voor later.

Evoke kent twee pensioenregelingen via BeFrank: de Basisregeling en de Plusregeling.

De basisregeling

Wanneer je bij Evoke in dienst komt en een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd hebt wordt de Basisregeling na een half jaar van kracht. De opbouw van deze regeling is voor alle medewerkers binnen Evoke gelijk. Je bouwt hier een regulier pensioenkapitaal op voor later, plus een partnerpensioen.

De plusregeling

Wanneer je anderhalf jaar in dienst bent als medewerker van Evoke ga je over naar de Plusregeling. Hier bouw je naast je reguliere pensioen en partnerpensioen ook een wezenpensioen op. Deze regeling bouw je op basis van je leeftijd op. Daarnaast biedt de Plusregeling je diverse mogelijkheden om zelf invloed uit te oefenen op je pensioen, zoals het inleggen van extra pensioenpremie.

Tom Hermens is al ruim 4 jaar werkzaam voor Evoke. Als Lab Technician bij Exxon bouwt hij pensioen op via de Plusregeling. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel actief bezig ben met mijn pensioen. Ik kijk wel af en toe op de website van BeFrank hoe alles er nu voor staat. Wat ik vooral belangrijk vind is dat ik straks, als het zover is, kan blijven leven zoals ik nu ook doe. Ik wil me tegen die tijd niet druk meer hoeven maken.”

Vaak gaan mensen zich pas met hun pensioen bezighouden wanneer het eenmaal zover is. Maar dan is het vaak te laat om keuzes te maken en invloed uit te oefenen.

Jan Hein RhebergenCommercieel Directeur BeFrank

Zelf achter het stuur

Jan Hein Rhebergen, Directeur bij BeFrank, legt uit hoe we samen tot deze regelingen voor Evokers zijn gekomen. “Wat je vaak ziet is dat mensen zich pas bezig gaan houden met hun pensioen wanneer het eenmaal zover is, maar dan is het vaak ook al te laat om keuzes te maken en invloed uit te oefenen. In samenwerking met Evoke besteden wij veel tijd om mensen achter het stuur van hun eigen pensioen te krijgen.”

Zo kunnen medewerkers hun pensioen beïnvloeden door de manier waarop hun premie belegd wordt te bepalen. Jan Hein: “Om te bepalen welke manier van beleggen bij jou past heeft BeFrank een tool ontwikkeld. Deze tool geeft je op basis van een aantal vragen advies over de manier waarop jij je pensioenpremie het best kan beleggen.”

Je kunt je pensioen in de Plusregeling ook beïnvloeden door extra premie in te leggen. “Je spaart dan extra geld voor later door meer in te leggen. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer je een financiële meevaller hebt. Daarnaast is extra premie inleggen ook voor jongeren interessant. Als je vroegtijdig begint met inleggen kan dit goede effecten hebben op je uiteindelijke uitkering. Bij BeFrank bieden we je deze mogelijkheden én je kunt ook nog eens direct zien wat het effect is.”

Pensioen centers you

Mark Verhaegh, directeur van Evoke, legt uit waarom dit zo belangrijk is voor ons: “Bij Evoke staan onze medewerkers centraal; Evoke centers you is ons motto. Dat wil zeggen dat de wensen en ambities van de kandidaat voorop staan in onze denk- en werkwijze. Op die manier kunnen wij op zowel zakelijk als persoonlijk gebied helpen om die ambities te realiseren, met een plek die helemaal past.

Maar het betekent ook dat onze medewerkers ervan uit kunnen gaan dat zaken goed geregeld zijn, terwijl ze bij ons in dienst zijn, maar zeker ook daarna. Een goed pensioen betekent daarbij financiële zekerheid, op de lange termijn. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat het geld dat onze medewerkers nu inleggen van pas komt wanneer het zover is. Daarom hebben ons hard gemaakt voor een individueel pensioen van BeFrank. Zo stellen we dus ook in onze pensioenregeling de medewerker echt centraal.”

CARRIÈRE COACH

Meer weten? Hulp nodig?

Heb je dit artikel gelezen en heb je vragen of wil je meer weten over het pensioen van BeFrank, neem dan contact op met je Relatie Manager bij Evoke.

Joost Jonckers

Regio Manager Breda

Rick de Haas

Regio Manager Weert

Maaike Dekkers

Operationeel Manager