Skip to main content

Introductie

De Supply Chain kent geen geheimen voor Career Coach Roel Merckx. In zijn rol is hij een soort matchmaker en verbindt hij experten aan passende projecten. Daar plukt uiteindelijk iedereen de vruchten van.

In dit artikel:

Roel Merckx

Career Coach

Roel Merckx geniet met volle teugen van de stad waar hij is opgegroeid en momenteel woont. Antwerpen vormt de basis voor zijn leven: hier komt hij vandaan, hier werkt hij en hier komt hij tot rust. “Van lopen, fietsen of voetballen met vrienden tot reizen met mijn vriendin. Ik blijf graag bezig. Daarmee maak ik mijn hoofd leeg”, vertelt hij.

Altijd onderweg

Na zijn studie binnen de faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen en zijn masteropleiding Global Supply Chain Management, begon Roel aan zijn eerste baan. Zo vervulde hij een belangrijke rol in de technische ondersteuning van een middelgrote retailer. Toch eisten de lange autoritten door Vlaanderen na een tijdje hun tol.

“Ik spendeerde twee uur per dag in de auto. Dat is al snel tien uur per week, bijna een volledige werkdag.” Dat inzicht zette hem aan het denken. Het liefst werkte hij iets dichterbij huis, ergens in Antwerpen.

Toen hij een vacature voor het pas opgerichte Evoke Belgium tegenkwam, twijfelde hij geen seconde. “Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij Evoke”, zegt Roel. “Plus, het kantoor ligt vlak bij mijn huis. Dat spaart me niet alleen tijd uit, maar ik heb nu ook de mogelijkheid om meer tijd te besteden aan dingen die ik graag doe.”

Kickstart jouw carrière

De uitdaging van acquisitie

Eén van zijn taken als Career Coach is het aanwerven van nieuwe klanten. Iets wat hij met veel plezier doet. “Er is niets mooier dan het winnen van nieuwe opdrachten en klanten,” vertelt hij. “Want elke nieuwe klant is een bevestiging dat we iets goed doen en dat we waarde weten te bieden.”

Dankzij zijn opleiding in Supply Chain begrijpt hij potentiële klanten en hun uitdagingen tot in detail. Op die manier kan hij telkens een juiste inschatting maken van wat er precies nodig is om een bepaald project tot een succes te maken.

Roel: “Het door en door begrijpen van de behoeften van deze organisaties en het bieden van oplossingen die aansluiten bij hun doelen. Het is een uitdaging, maar ook iets wat mijn werk extra leuk maakt. Ik zie elke klant als een kans om een positieve impact te hebben, om een verschil te maken.”

Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij Evoke.

Roel MerckxCareer Coach

Een professionele Carrière Coach

Naast het binnenhalen van projecten en het onderhouden van klantcontact, is het begeleiden van alle experten ook een belangrijke taak. Vanaf het eerste moment staat Roel de experten bij in hun job. Een échte Career Coach dus.

“Ik begeleid de mensen die via ons werken aan een project. Zo help ik ze om te blijven groeien en het is geweldig om een rol te kunnen spelen in hun succes,” zegt Roel. “Het geeft me een enorme voldoening om ze te zien dat ze hun volledige potentieel bereiken.”

Toch ziet hij zijn rol niet enkel als een manier om anderen te helpen, maar ook als een kans om zelf te blijven leren en te groeien. “Elke persoon die ik coach, leert me iets nieuws. Het is een voortdurend leerproces. Een uitwisseling van ideeën en ervaringen.”

Meeschrijven aan Evoke’s succesverhaal

Het overstappen naar een startende organisatie als Evoke heeft Roel de kans gegeven om een belangrijke rol te spelen in de groei van Evoke. Hij is er dan ook trots op om deel uit te maken van deze reis en de waarde die hij elke dag toevoegt voor de experten en klanten.

“Het is iedere dag weer bijzonder om bij te dragen aan de groei van Evoke, om dit bedrijf te zien groeien en bloeien,” zegt Roel. “Het is soms spannend, maar samen met het team werken we zeer hard aan het succes van Evoke in België.”

Dankzij zijn toewijding maakt Roel niet alleen impact op de groei van Evoke. Hij draagt op zijn beurt ook bij aan het succes van de experten die hij begeleidt. Daarmee is Evoke meer dan alleen een werkplek voor Roel. Het is een omgeving waar hij zijn talenten kan benutten en waar hij zijn expertise optimaal kan inzetten.

JOIN THE GREEN ARMY

Wij staan voor je klaar!

Op zoek naar jouw eerste of volgende stap als professional? Onze Career Coaches staan voor je klaar. Zij vertellen je graag meer over de kansen voor jou binnen projectsourcing. Neem daarom vrijblijvend contact op!

Jeffrey Van den Bergh

Career Coach