Skip to main content

OUR PURPOSE

*PRODUCE A GOOD FEELING OR MEMORY IN SOMEONE

PURPOSE

We besteden er één derde van onze tijd aan, dat maakt het één van de meest belangrijke stukjes van de gelukspuzzel: ons werk. Mensen die de perfecte balans vinden tussen doen waar ze goed in zijn, wat ze graag doen, waar in de wereld behoefte aan is, tegen de juiste beloning; leiden in de regel een gelukkig leven.

Wij focussen ons op één aspect: talent. Wij geloven dat we door de tijd te nemen, in jou te verdiepen, je uit te dagen, we jouw talent herkennen. Zodra we die passie zien, brengen we jou in contact met de organisatie die hard op zoek is naar jouw talent.

Gedurende deze verbinding coacht Evoke jou stappen te zetten op een levenslang pad van persoonlijke ontwikkeling. Zo blijven we talent uitdagen, stimuleren we het verder te ontwikkelen en in te zettenvoor jezelf en anderen; Dit is volgens ons de zuurstof die je nodig hebt om een zinvol en gelukkig leven te leiden. Onze missie? Jou helpen het in te ademen.

OUR B.H.A.G.

How we get there? By relentless focus on our Big, Hairy and Audacious Goal.

CORE COMPETENCE

ONDERNEMENDE CULTUUR

Evoketeers zijn gefocust, betrokken, echte teamspelers en boven alles ondernemend. De markt is competitief, dus moeten we onze eigen kansen creëren. Als de situatie er om vraagt, passen we ons razendsnel aan. We houden van het spel en gaan voor de winst.

Door de 360-graden-rol hebben onze Career Coaches alle succesbepalende factoren in eigen hand: recruitment, accountmanagement én carrièrecoaching. Door de Career Coach zich te laten specialiseren in een specifiek vakgebied in een bepaalde regio, stimuleren we de ondernemende cultuur. Ze maken prijsafspraken, zetten trainingen in waar nodig en bepalen samen met marketing de content op de website en social media. Zo benutten ze kansen, creëren ze waarde en spelen ze slim in op de behoeftes van klanten en Evokers.

Deze uitdagende manier van werken vraagt om motivatie, creativiteit en een enorme bak aan daadkracht. Om hierin succesvol te zijn, moeten ze over de juiste skills en tools beschikken. Daarom start hun carrière bij ons met een intensief intern opleidingstraject. En ook daarna blijven we ze coachen en trainen, want bij Evoke raak je nooit uitgeleerd.

CORE COMPETENCE

PERSOONLIJKE CONNECTIE

Door het aangaan van persoonlijke connecties, investeren we in hoogwaardige relaties. Al sinds de oprichting creëert deze persoonlijke aandacht een prettige werksfeer en helpt het om Evokers, Evoketeers en klanten langdurig aan onze organisatie te binden.

De vaste Career Coach weet precies wat het talent, de ervaring en de ambitie van een Evoker is. Het is een partner die op coachende wijze helpt ambities waar te maken, ook als het even niet zo goed gaat.

De start van een nieuwe Evoker is slechts het begin. Onze Evokers staan namelijk midden in het leven: gedurende hun carrière specialiseren ze zich, verandert de thuissituatie en ontwikkelen ze nieuwe interesses. Samen kijken we wat de Evoker nodig heeft om zich helemaal happy te voelen. En stellen we het plan net zo vaak bij als nodig is. Zo weten we zeker dat elke opdracht perfect aansluit op de levensfase waarin iemand zich bevindt.

Ook de wensen van een klant zijn dynamisch. Door het voeren van persoonlijk gesprekken onderhoudt de Career Coach een nauwe band met elk bedrijf en worden de belangrijkste uitdagingen van onze contactpersoon duidelijk. Zo komen we samen tot de juiste keuze voor de best passende Evoker.

Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van Evoketeers, want onze competitieve organisatie biedt volop kansen om door te groeien en ambities waar te maken. In voortgangsgesprekken stimuleren we elkaar om verder te groeien en te ontwikkelen in de richting die het beste bij je past.

Evokers en relaties leren naast de vaste Career Coach ook vele van onze bevlogen collega-Evoketeers kennen. Uiteindelijk zorgt het team er gezamenlijk voor dat alles op rolletjes loopt. Van frontoffice tot backoffice en van finance tot marketing. We zijn een hechte organisatie die graag bij elkaar komt voor inhoudelijke kennissessies, sportieve relatiedagen en gezellige barbecues.

CORE COMPETENCE

TOEGEWIJDE VAKGEBIED-SPECIALIST

Career Coaches bij Evoke gaan echt de diepte in. Ze doorgronden niet alleen de uitdagingen en behoeftes van bedrijven, maar ook de talenten en wensen van professionals. Dat niveau van betrokkenheid is alleen haalbaar omdat ze de specialist in een bepaald vakgebied zijn.

Focus is essentieel voor ons succes. Als vakgebied-specialist kennen we de verschillen tussen branches, productietechnieken en software. Aan tafel met professionals spreken we dezelfde taal. Zo komen we altijd met een inhoudelijke oplossing. Dat maakt ons uniek.

Nieuwe Evoketeers die als Career Coaches starten en nog niet over diepgaande vakgebied-kennis beschikken, leiden we intern op. De Evoke Academy transformeert ze binnen een jaar tot vakgebied-gerichte Career Coaches.

Al 20 jaar investeren we bij Evoke in de vakgebied-kennis van onze carrière coaches, wat we volledig integreren en borgen in onze systemen. Door de vele doorgroeimogelijkheden houden we onze kennis in huis. Career Managers klimmen op tot Team Manager, die op hun beurt doorgroeien tot Regio Manager. Onze toewijding om in vakgebieden te specialiseren maakt ons continu slimmer, beter en groter.

CORE COMPETENCE

GESTRUCTUREERDE MINDSET

Evoke wil de Leading Career Coach zijn én blijven. Daarvoor is een organisatie met een ijzersterke structuur cruciaal. Alleen door doelgericht, gedisciplineerd en nauwkeurig te werken, kunnen we razendsnel op situaties inspelen.

Het fundament bestaat uit een solide structuur van zorgvuldig uitgewerkte protocollen, geautomatiseerde workflows en slimme controles. Regelmatig overleggen en beoordelen is een vaste waarde binnen onze bedrijfscultuur. Dankzij deze stevige basis kunnen we onder alle omstandigheden optimaal samenwerken en presteren.

Evoke is net zo leergierig als de professionals die we mogen coachen. We zijn continu bezig met optimaliseren, want we zijn pas tevreden als iets echt goed functioneert. Aan de hand van zorgvuldige notulen maken we besluitvormingen voor iedereen inzichtelijk, waarbij we aangepaste processen direct in de organisatie borgen met heldere protocollen.

We zijn een hecht team dat goed voor elkaar zorgt en waar iedereen zich vanaf dag één welkom voelt. Die solidariteit is belangrijk, want we stellen hoge eisen aan onszelf en aan elkaar. We moeten erop kunnen vertrouwen dat iedereen z’n verantwoordelijkheid neemt om elkaar en de processen constant te willen verbeteren. De combinatie van een gestructureerde mindset en teamwork is de grote kracht waardoor we zo sterk staan en zo hard kunnen groeien.