Skip to main content

Samenvatting

Om te weten waar jij het best presteert, moet je weten wie je bent. Wat je sterke en zwakke punten zijn. Waar je energie van krijgt en wat je ontmoedigt. In welk team je past. Het maakt alle stappen in je loopbaan gemakkelijker: van je eerste sollicitatiegesprek tot je volgende promotie. Deze gratis online persoonlijkheidstest geeft je alle antwoorden.

In dit artikel:

Het antwoord op dé loopbaanvraag

Wat leer je niet op school, maar is zeker zo belangrijk als alle kennis die je hebt? Zelfkennis. Het helpt je richting te geven aan je loopbaan en daardoor sneller te groeien. Belangrijk, want de beste werkplek is meer dan een optelsom van je cv, als je het ons vraagt. Wij kijken het liefst naar alle aspecten per persoon, van persoonlijk tot professioneel: onze 360 graden aanpak.

Kijk je zo naar jezelf, dan weet je bijvoorbeeld precies wat je moet zeggen wanneer je dé vraag krijgt:

“Wat maakt jou geschikt voor deze functie?”

Ben jij er klaar voor als deze vraag tevoorschijn komt tijdens je eerste sollicitatiegesprek? Of zit je nog in de fase dat je moeilijk kunt kiezen uit verschillende vacatures, en je dus niet weet wat jou geschikt maakt voor een bepaalde functie?

In alle gevallen is een persoonlijkheidstest een ideaal hulpmiddel om te ontdekken wie je bent en waar je naartoe wilt. Op persoonlijk én professioneel niveau. Want die twee horen bij elkaar.

De gratis persoonlijkheidstest

Wil je zo’n persoonlijkheidstest doen en daardoor een streepje voor hebben in je volgende loopbaanstap, welke dat ook is? Wij raden de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) aan.

Invullen is gratis en duurt minder dan 12 minuten, terwijl je razendsnel door 88 stellingen gaat over jezelf. Ben je het eens, of oneens – dat is de vraag. Aan het eind krijg je een persoonlijkheidstype toegewezen dat het best bij jou past: een van de 4 types Analisten (rood), Diplomaten (groen), Schildwachters (blauw) of Verkenners (geel). Daarbij krijg je een zeer uitvoerige rapportage over jezelf. Van zwakke en sterke punten tot loopbaanpad en werk gewoonten.

Maar wat heb je daar precies aan? En wat kun je er mee in de praktijk?

De Myers-Briggs test

Tip: gebruik het in je volgende werkgesprek

Kijk naar je resultaat en formuleer vanuit daar antwoorden en vragen die je in je sollicitatiegesprek kan gebruiken. Zo heb je snel je antwoord klaar op de vaak terugkerende vragen en kom je er gemakkelijk achter of je in de werkomgeving past.

Voorbeeld: Staat er dat je een ‘denker’ bent en dat je mede hierdoor ‘verlangt naar rust, stabiliteit en harmonie’ dan kan je bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:

  • “Hoe ziet een typische werkdag eruit?”
  • “Hoe wordt er omgegaan met doelstellingen en planningen?”
  • “Werken jullie met processen en een vast patroon of juist ad hoc?”

Wat leer je niet op school, maar is zeker zo belangrijk als alle kennis die je hebt? Zelfkennis

Tip: werk nu aan je zwakke punten

Zie je nog wat verbeterpunten in je zwakke punten volgens de test? Zou je bijvoorbeeld communicatiever richting je collega’s kunnen zijn? Of mist er nog wat assertiviteit? Ben je gevoelig voor stress en burn out door een gebrek aan planning en organisatie?

Dan weet je nu precies welke training, cursus of opleiding het best past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden er honderden verschillende aan aan onze Evokers, gratis.

Want als je op deze manier aan jezelf werkt, dan maak je van jezelf niet zomaar een kandidaat, maar een technisch toptalent met potentieel. Een typische Evoker 🙂 Succes.

CARRIÈRE MATCH

Aan de slag?

Wil jij jouw carrière tot een succes maken? Wij helpen je graag. Onze Career Coaches staan voor jou klaar. Neem contact op.

Max Temmerman

Senior Career Coach

Joost Jonckers

Regio Manager

Fred Thibaut

Career Coach